Astrid og Igor og alle de andre

Manuskriptet til bogen om Astrid har krævet min opmærksomhed i højere grad og over længere tid, end jeg er vant til, når jeg arbejder med fantasien i mine billedbøger. Jeg blev for mere end et år siden kontaktet af Eline, Astrids mor. På det tidspunkt havde Astrid måttet leve med diagnosen diabetes i et års tid. Jeg havde vældig meget lyst til at forsøge mig med en børneroman om et barn med diabetes og bad Eline hjælpe mig med det faktuelle omkring Astrids diagnose. Det blev til bogen om Astrid og Igor og alle de andre. Den handler ganskevist om Astrid på 12 som er diabetiker uden dog at være den virkelige verdens Astrids historie. Bogen er ikke en sygehistorie, men historien om Astrid og hendes hverdag med kammerater og familie på godt og ondt. Hun forsøger på trods af sin diabetes at live et liv, der er (næsten) som kammeraternes og helt almindelig.

Sommetider tænker jeg på, hvor uendeligheden ender er udkommet

Så er “Sommertider..” udkommet og samtidig har bogen fået en flot lektørudtalelse – her er et lille uddrag:

“En fantastisk, filosofisk og hjertevarm billedbog om eksistentiel undren… Jeg er vild med denne meget vellykkede og rørende billedbog,” (lektørudtalelsen, DBC).

Hør Inger Tobiasen fortælle og læse op fra bogen her: https://www.youtube.com/watch?v=uV4E-_VZJgI

Sommetider tænker jeg på, hvor uendeligheden ender

Min nyeste bog udkommer 1. januar 2020, men allerede nu ligger den på mit bord.Jeg har længe, ja lige så længe som jeg har arbejdet med billedbøger, gået med tanken om at skrive og tegne en “undrebog”, en bog med sådanne tanker, som jeg selv tumlede rundt med, da jeg var barn. Nu har jeg bogen hos mig, fin og færdig. Det har været en fornøjelse at arbejde med den, både med teksten, billederne og med opsætning, og jeg er faktisk glad for resultatet.