Om Oscar der tegner et usynligt monster

Hvor begynder man, når man tænker sig en billedbog, og mener man har rammen, indenfor hvilken historie og billeder kan udfolde sig? Et barn tegner en tegneserie, det var oplægget, så vidt så godt, men hvordan…? 

Jeg starter med det hvide papir, og et sted mellem top og bund tegner jeg en dreng, der ligger i sin seng, og jeg tænker mig til, der må bo et monster under sengen, det er jo egentlig ret almindeligt med monstre under sengen, og herfra tager drengen, som jeg kalder Oscar, over, og  han spekulerer, lige som jeg, på hvordan historien kommer videre og bliver skæg og dramatisk, og han ved, at der findes mikrober og vira, som ikke er til at få øje på, så dem kan man roligt gøre til  onde og overspændte uhyggespredende væsner. Oscar tænker og tegner en dramatisk og skæv historie, som farer vildt afsted over siderne og ender i ro og fredelighed.

Bogen er netop sendt til tryk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *